Ξάνθη: 8ος Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2017


Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 διοργάνωσε μια εκδήλωση - γιορτή για το μητρικό θηλασμό, τον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό.

Από τo 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1 - 7 Αυγούστου.

Σε αυτή τη γιορτή συμμετέχουν μητέρες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, μέλη των ομάδων του Δικτύου, με σκοπό την προώθηση, υποστήριξη, ενημέρωση, ενθάρρυνση και ανταλλαγή πληροφοριών, σχετικά με το μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μια ομιλία, αλλά εμπράκτως ως εικόνα και παρουσία «από μητέρα προς μητέρα». Παράλληλα μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και έγιναν συζητήσεις σχετικές με τον μητρικό θηλασμό!

Αν και ο θηλασμός είναι ελεύθερος και δεν υπακούει σε ωράρια, τα μωράκια που θα ήθελαν να θηλάσουν γύρω στις 12.00 καταμετρήθηκαν στον Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό που έγινε την ίδια ώρα σε όλες τις πόλεις!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά από την ομάδα: ΞΑΝΘΗ:Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας


Ήμασταν κι εμείς εκεί, παρόντες, να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή ως υπερήφανοι χορηγοί αλλά και ως υπερήφανοι συμμετέχοντες στην καταμέτρηση, καθώς τέτοιες προσπάθειες πρέπει να ενθαρρύνονται και να προβάλλονται όσο το δυνατό περισσότερο!Μοιραστειτε στο Google Plus

Unknown

Ανδρέου Δημητρίου 7, Ξάνθη & Παλιό Κατράμιο, Ξάνθη

Τηλ. 2541027273 Κιν.6984616172 || Υπ/νος: Κόλλιας Στέφανος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου