ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


Το γιαούρτι είναι το γαλακτοκομικό προϊόν που προέρχεται από την πήξη του νωπού γάλακτος και παράγεται με γαλακτική ζύμωση αυτού με οξυγαλακτικά βακτήρια (Lactobacillus bulgaricus και του Streptococcus thermophilus), τα οποία προσδίδουν στο γιαούρτι την όξινη γεύση και το χαρακτηριστικό του άρωμα.

Οι μικροοργανισμοί αυτοί πρέπει να είναι άφθονοι και ζωντανοί στο τελικό προϊόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, γιατί στη δράση τους οφείλονται οι ευεργετικές ιδιότητες του γιαουρτιού.

Ο κώδικας τροφίμων και ποτών δίνει χρόνο συντήρησης 15 ημερών στη θερμοκρασία των 2°-4°C. Η ημερομηνία λήξης είναι σημαντική επειδή οι γαλακτοβάκιλοι που δίνουν στο γιαούρτι τις ευεργετικές ιδιότητές του πρέπει να είναι ζωντανοί μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσης.

Γιαούρτι και αριάνι με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη των 15 ημερών δεν είναι παραδοσιακό και περιέχει συντηρητικά.

Για να αντέξει ένα παραδοσιακό προϊόν τις 15 αυτές μέρες που δίνει ο κώδικας τροφίμων και ποτών οφείλουμε να σεβαστούμε τη θερμοκρασία συντήρησης.

Οι θάλαμοι συντήρησής στον χώρο παραγωγής αλλά και στον χώρο κεντρικής διάθεσης των προϊόντων μας λειτουργούν πάντα στην θερμοκρασία των 4°C.


Για να το προμηθευτείτε σε άριστη κατάσταση από τα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης μας φροντίζουμε να τα διαθέτουμε προς πώληση με φορτηγό - ψυγείο το οποίο λειτουργεί επίσης στους 2° - 4°C.
Μοιραστειτε στο Google Plus

Unknown

Ανδρέου Δημητρίου 7, Ξάνθη & Παλιό Κατράμιο, Ξάνθη

Τηλ. 2541027273 Κιν.6984616172 || Υπ/νος: Κόλλιας Στέφανος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου