ΟΡΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. ΤΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥΜε την πρώτη κουταλιά που θα πάρουμε από ένα παραδοσιακό γιαούρτι, ειδικότερα από ένα αγελαδινό γιαούρτι, ανακαλύπτουμε μέσα στο κουπάκι μας ένα υποκίτρινο υγρό. Ένα υγρό για πολλούς αποκρουστικό και ανεπιθύμητο. Το υγρό αυτό είναι ο λεγόμενος ορός του γάλακτος και είναι πολύ πλούσιος σε πρωτεΐνες.
Οι παλιοί, που ξέρανε, συμβούλευαν πως τον ορό δεν πρέπει να τον πετάμε αλλά να τον καταναλώνουμε.

Σήμερα πολλοί στραγγίζουν καλά το γιαούρτι τους προτού το φάνε, πετώντας στην αποχέτευση μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών και μαζί όλη την ουσία του γιαουρτιού τους.
Το "στραγγιστό" γιαούρτι μπορεί να βολεύει τους μαγείρους και αυτούς που φτιάχνουν τα σημερινά μοντέρνα γιαουρτοπαγωτά, αλλά είναι κατά πολύ φτωχότερο σε θρεπτική αξία από το παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα, αφού του έχουμε αφαιρέσει αυτόν τον πλούσιο σε πρωτεΐνες ορό.
Και πολλοί θα σπεύσουν να αναρωτηθούν... και το τζατζίκι μας πως θα το φτιάχνουμε;

Το πρόβειο γιαούρτι, φτιαγμένο από γάλα πλουσιότερο σε λιπαρά και στερεά, δεν "κόβει" όσο το αγελαδινό.
Δοκιμάστε τζατζίκι με πρόβειο γιαούρτι. Δεν έχει βέβαια την υφή του στραγγιστού αλλά σίγουρα είναι το ίδιο, αν όχι και περισσότερο εύγευστο, από το τζατζίκι με γιαούρτι σακούλας και είναι σίγουρα πλουσιότερο σε πρωτεΐνες και θρεπτική αξία.

Απλά δοκιμάστε το...
Μοιραστειτε στο Google Plus

Unknown

Ανδρέου Δημητρίου 7, Ξάνθη & Παλιό Κατράμιο, Ξάνθη

Τηλ. 2541027273 Κιν.6984616172 || Υπ/νος: Κόλλιας Στέφανος

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου